Zdroj: http://www.scp-group.eu/adventni-tradice-v-krusnych-horach-krusnohorsky-advent-advent-na-bozim-daru.a118.html  •  Vydáno: 17.11.2014 11:10  •  Autor: Ivana

Adventní tradice na Božím Daru

Adventní období a čekání na Ježíška vám už tradičně zpestří čtyři adventní víkendy na Božím Daru. I letos se první dva ponesou v duchu společných, česko-německých setkání a těší se finanční podpoře z Česko-německého fondu budoucnosti. O první adventní neděli se s prvními hvězdami rozzáří i vánoční strom v centru Ježíškova městečka. Vánoční koledy nám zazpívá saský sbor Chorensemble Oberwiesenthal, letos poprvé ochutnáme české vánoční cukroví, saské štoly a lahodný svařáček. Mistr kovář uková na přání originální zvonečky, nabídneme zdobené perníčky a jako vzpomínku na první advent letošního roku si návštěvníci mohou odnést nějakou tradiční vánoční ozdobu, kterými si zdobili vánoční stromky už naše prababičky. Mistrně je vyráběli ze všeho, co skromná hospodářství nabízela, z barevných korálků, ze dřeva, z kukuřičného šustí, nebo z látky.

Druhý advent bude ve znamení vánočních trhů. Božídarský park zaplní stánky s originálními regionálními výrobky prvovýrobců z Krušných hor, každý návštěvník zde najde ty správné dárky pro své milé. A než den skončí, můžete si odskočit přes kopec do Oberwiesenthalu. Zažijete neopakovatelnou atmosféru vánočních trhů našich sousedů, zasníte se při pohledu do oken s rozsvícenými, pro Krušnohoří typickými vánočními oblouky.Adventní pohodu u sousedů zpestří koledy v netradičním podání české country skupiny ALBUM.

Plánováním cesty se trápit nemusíte, objednali jsme pro Vás autobus na trase Jáchymov-Boží Dar-Oberwiesenthal a zpět. Jízdní řád včas zveřejníme na našem webu nebo na stánkách www.bozidar.cz.O třetím adventním víkendu se otevře v hotelu Praha léty prověřená vánoční dílnička. Pod zkušeným dohledem řemeslníků dostanou děti společně s vámi příležitost vyrobit vlastní vánoční výzdobu, aby ta poslední, zlatá neděle byla dokonalá, plná vůně cukroví, lásky, pohody a procházky třeba po božídarské Ježíškově stezce s batůžkem plným dobrot pro zvířátka.

Na Božím Daru se na advent velmi těšíme a budeme rádi, strávíte-li ten krásný předvánoční čas společně s námi a kus té Krušnohorské předvánoční pohody si odvezete i do svých domovů.

advent2014

Fotogalerie z akce